Ürün Detayı

FALCON FOCUS 1000 Mineral Bor yağı

Ürün Kodu: 0

FALCON FOCUS 1000  Mineral Bor Yağı

Daha çok Üniversal tezgahlarda kullanımı tercih edilen, ekonomik ve genel kullanım alanlarına sahip çeşitli metallerin işlenmesinde (kesme ve taşlama) su ile %5-%10 oranında karıştırılarak kullanılan çok amaçlı bir metal işleme sıvısıdır.

Kullanıldığı Yerler

Ağırlıklı olarak Alüminyum ve bakır alaşımları (Korozyon leke kontrolü yapılarak), yumuşak çelik ve dökme demir gibi metallerin hafif ve ağır talaş kaldırma işlemlerinde (talaşlı imalat) alüminyum çubukların sıcak çekilmesinde (talaşsız imalat) yağlayıcı ve soğutucu olarak çok uygundur.

Öneri ve Uyarı: Tezgahın tankında Emülsiyon hazırlanmasında suyun içerisine yağ eklenmelidir ve tanktaki su, sirkülasyon halindeyken yavaşça yapılmalıdır. Yeni emülsiyon hazırlanmadan önce tank Sistem temizleyici ile 1 gün önceden ilaçlanmalı ve 1 gün sonra tamamen boşaltılıp temizlenmelidir. Yağ üzerine kesinlikle su eklenmemelidir, Emülgatör ayrışması yapacaktır ve Yağın ömrü çok kısalacaktır. Emülsiyon eklemelerinde düz su kullanılmamalıdır, ayrı bir tankta hazırlanmış uygun konsantrasyondaki emülsiyon ile gerekli eklemeler yapılmalıdır.

Ürün özellikleri

• Kesici takımların ömrünü uzatarak ıskarta miktarını azaltır.

• Oluşturduğu kararlı emülsiyon ile sert sularda bile performansını sürdürür.

• Bakteri üremesini azaltarak servis ömrünü uzatır. 

• Duman ve koku yapmaz.

• Ağır işlemlerde talaş kaynamasını kontrol altında tutarak işlenen yüzeyin düzgün ve temiz olmasını sağlar. 

• Paslanma ve korozyona karşı sistemi korur.